Učenci dopolnilnega pouka slovenščine se tudi letos pridružujejo dejavnostim ob nacionalnem mesecu branja. Med njimi je veliko zlatih bralcev. So zlati bralci zlate barve? Poglejte prispevek z Osnovne šole Žiri.


https://www.youtube.com/watch?v=7BtHuRxQyJU&fbclid=IwAR0b4nBPwYcR90VmFCyIx1di1MKtvjREnSZjOR1UtlcR0kdZKmaHfOuQAfw

 

17. septembra praznujemo dan zlatih knjig. To je rojstni dan in dan smrti slovenskega pisatelja Franceta Bevka (1890-1970). Pravimo, da je to pisatelj, ki je budil Primorce. Na biblosu si izposodite katero izmed njegovih knjig, saj bomo z branjem najlepše praznovali 130 let od njegovega rojstva in 50 let od njegove smrti.

 

Attachments:
Download this file (Beremo skupaj.jpg)Beremo skupaj.jpg[ ]90 kB

Izvršni odbor Udruženja Slovenaca Republike Srpske "Triglav" Banja Luka obavještava svoje članove da je sazvana VIII redovna-izborna skupština za dan 27.9.2020 godine sa početkom u 11.00 časova u „Parku prirode“Jaružani Laktaši (https://www.google.com/maps/place/).

Pozivamo  članove Udruženja da prisustvuju i svojim učešćem daju doprinos radu skupštine.

Obavezna najava prisustva na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 15.9.2020. godine

 

Eden največjih glasnikov slovenskih lepot in zveneče slovenske besede pa je zagotovo pisatelj Ivan Cankar. Sprehodite se skozi njegovo življenje in prelistajte njegova dela, ki smo jih z namenom čim večje dostopnosti digitalizirali in zbrali na enem mestu.

Nukova skrb je od nekdaj namenjena zbiranju in shranjevanju slovenske dediščine ne glede na kraj nastanka. Postanite tudi vi del bogate narodove zbirke s svojimi s slovenstvom povezanimi stvaritvami. Izjemno veseli bomo, če nas boste opozorili na slovensko gradivo in nam ga zaupali v hrambo. Skrbno bo ostalo shranjeno za današnje in bodoče rodove.

Še vedno pa vas prav lepo vabimo, da postanete člani knjižnice NUK. Članstvo je za Slovence po svetu brezplačno, z vpisom lahko prosto dostopate do elektronskih knjig v zbirki Biblos, kjer lahko izbirate med več kot 900 knjigami  v slovenskem jeziku. Ob vpisu poleg svojega imena za poševno črto vpišite / Slovenci po svetu. (primer: Janez Novak / Slovenci po svetu).

Lepo vas pozdravljamo iz Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani!

https://www.nuk.uni-lj.si/?utm_medium=email&utm_source=newsletter_999&utm_campaign=brez-zadeve