Vsem, ki razmišljate o študiju v Sloveniji, so namenjeni spletni informativni dnevi.

Razpis za vpis za študijsko leto 2021/2022 bo objavljen 1. februarja. Prvi prijavni rok (E-prijava na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/prijava) za vse, ki se vpisujete kot Slovenci, je od 16. februarja do 19. marca 2021.

Ne zamudite predstavitev na spletu:

https://www.uni-lj.si/studij/novice/informativni-dnevi/

https://www.upr.si/si/studij/informativni-dogodki/

 

Sporočilo iz knjižnice A.T. Linharta Radovljica:

Literarni utrinki in Pravljične minutke

Z januarjem smo začeli z Literarnimi Utrinki in Praljičnimi minutkami. Povabili smo domače avtorje (iz občin Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje). Sami so izbrali zanimive odlomke iz svojih del in jih tudi prebrali, predstavili. Osnoven namen je bil spodbujati branje, promovirati domače avtorje in ustvariti domoznansko gradivo.

Eden največjih glasnikov slovenskih lepot in zveneče slovenske besede pa je zagotovo pisatelj Ivan Cankar. Sprehodite se skozi njegovo življenje in prelistajte njegova dela, ki smo jih z namenom čim večje dostopnosti digitalizirali in zbrali na enem mestu.

Zdaj, ko se ne smemo družiti, je več časa za branje. Sledimo lahko slovenskim medijem, sistem BIBLOS pa omogoča brezplačno izposojo gradiv. Več o tem v dopisu, Knjižnica Koper rojake po svetu vabi, naj se včlanijo v knjižnico: