Dana 03. septembra 2021. godine, na igralištu OŠ „Branko Radičević“ u Banjoj Luci, održane su dječije igre „Loptarija/Žogarija“ kao dio međunarodnog projekta koji vodi organizator iz Ljubljane.

Na poziv autora projekta Slavka Sakalšeka manifestaciji su prisustvovali i članovi Mješovitog hora „Davorin Jenko“ u sastavu Nada Šunkić, Olga Suvajac i Miroslav Galič koji su otpjevali dvije 2 pjesme i to jednu na otvaranju a drugu na samom kraju manifestacije.

Prisutni su bili prijatno iznenađeni nastupom naših članova a organizator je Udruženju uručio prigodno priznanje za učešće. Čestitke su došle i od strane gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića.

Autor projekta Slavko Sakalšek rekao je da je ovo projekat koji ujedinjuje, spaja i poziva na ljubav, mir i toleranciju, te uči naše mališane da od malih nogu njeguju istinske životne vrijednosti. Gradonačelnik je istaknuo da se oni kroz ovakve projekte uče solidarnosti, timskom radu, razvijaju i zdrav takmičarski duh, a ujedno upoznaju drugare iz drugih gradova i zemalja. On se zahvalio organizatorima iz Ljubljane, kazavši da će pobjednička škola OŠ „Branko Radičević“ predstavljati naš grad na finalnom takmičenju u Ljubljani.