Eden največjih glasnikov slovenskih lepot in zveneče slovenske besede pa je zagotovo pisatelj Ivan Cankar. Sprehodite se skozi njegovo življenje in prelistajte njegova dela, ki smo jih z namenom čim večje dostopnosti digitalizirali in zbrali na enem mestu.

Nukova skrb je od nekdaj namenjena zbiranju in shranjevanju slovenske dediščine ne glede na kraj nastanka. Postanite tudi vi del bogate narodove zbirke s svojimi s slovenstvom povezanimi stvaritvami. Izjemno veseli bomo, če nas boste opozorili na slovensko gradivo in nam ga zaupali v hrambo. Skrbno bo ostalo shranjeno za današnje in bodoče rodove.

Še vedno pa vas prav lepo vabimo, da postanete člani knjižnice NUK. Članstvo je za Slovence po svetu brezplačno, z vpisom lahko prosto dostopate do elektronskih knjig v zbirki Biblos, kjer lahko izbirate med več kot 900 knjigami  v slovenskem jeziku. Ob vpisu poleg svojega imena za poševno črto vpišite / Slovenci po svetu. (primer: Janez Novak / Slovenci po svetu).

Lepo vas pozdravljamo iz Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani!

https://www.nuk.uni-lj.si/?utm_medium=email&utm_source=newsletter_999&utm_campaign=brez-zadeve 

Naša učiteljica Barbara Hanuš
https://arh4.rtrs.tv/arhiva/2020/07/04/rdprog012625.mp3 od minute 4.50  
 
 
 
 

Slovenija je v okviru Organizacije Združenih narodov (OZN) predlagala, da se 20. maj razglasi za svetovni dan čebel.  

Attachments:
Download this file (SLADKE ČEBELICE.doc)SLADKE ČEBELICE.doc[ ]744 kB
Read more ...

Brezplačno je dostopna slikanica, ki otrokom lepo pojasni vse o virusu.

https://drive.google.com/file/d/1F8qULPNtxNSRctFZy7jp-e9n7vKCyO8y/view?fbclid=IwAR1rwZxsnUOf_R10ldL1eAmwUbKpPDVCIdnAQDq4pKfClUD7LoWLwNZPvho

Ilustrator je Axel Scheffler, ki ga tudi naši učenci poznajo kot avtorja Zverjaščka (morda se spomnijo lutkovne predstave, ki so jo videli pred nekaj leti ob prihodu dedka Mraza).

Dva pomladna praznika praznujemo, zato so v prilogi namigi za ogled predstav in filmov in tudi za odkrivanje Slovenije - spoznali bomo celo, kje lahko opazimo dlačico Cankarjevih brkov.