Mešani pevski zbor Davorin Jenko je zaživel januarja leta 2001. Prvi nastop je imel na Martinovanju 2001, svoj prvi javni nastop pa februarja naslednjega leta v Kulturni dvorani Banskega dvora na proslavi Prešernovih dni. Takrat je prvič zapel slovensko himno - Zdravljico. Iz leta v leto se je število pevcev večalo. Glasovna kvaliteta je postajala boljša. Nastopi so se vrstili ne samo doma, temveč v mnogih krajih v Sloveniji.
Program zbora je sestavljen predvsem iz slovenskih ljudskih in umetniških pesmi. Zbor ima v sestavi programa tudi pesmi, ki jih izvaja z instrumentalno spremljavo tria Fantastico. Slednjega sestavljajo naši mladi člani, učenci glasbene šole iz Banjaluke. Člani otroškega pevskega zbora Mladi Jenkovci, ki ga sestavljajo naši mladi člani in učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture pa sodelujejo pri popestritvi programa s pesmimi iz zabavne glasbe slovenskih in drugih avtorjev.
Danes ima mešani pevski zbor, skupaj z otroškim pevskim zborom Mladi Jenkovci približno 40 članov. Pod vodstvom profesorja Aleksandra Jeremića sodelujejo vsako leto na srečanju pevskih zborov v Šentvidu pri Stični in na vseh prireditvah, ki jih prireja naše društvo. Zbor je imel samostojne koncerte (Večer slovenske glasbe v banjaluškem Banskem dvoru) in nastope na različnih prireditvah, kot so Martinovanje, Kurentovanje, otvoritve razstav, Prešernovi dnevi… Seveda je bil zbor gost na različnih koncertih in prireditvah po Sloveniji. Zbor je tudi dober gostitelj pevskih zborov iz Slovenije in ostalih slovenskih pevskih zborov, ki delujejo v ostalih mestih Bosne in Hercegovine.