U nedelju, 8.10.2023. godine planinarska sekcija „Runolist“ Udruženja Slovenaca Triglav Banja Luka, je učestvovala na planinarskom sletu na Vučjaku kod Broda, u organizaciji istoimenog planinarskog društva iz Broda. 

Nadmorska visina Vučjaka je 367m. Ukupna dužina staze je bila 12km i prilagođena je svim uzrastima, tako da je privukla planinare i planinarska društva iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Srbije i kako smo računali bilo je oko 80 ljudi.

Nakon jutarnje vožnje autobusom od nešto više od dva sata, stigli smo na izletište Dubokovac. Domaćini su nas sačekali sa osvježenjem u vidu kafe, čaja i soka. Lijepo vrijeme i relativno blagi uspon su doprinijeli vedrom raspoloženju svih učesnika. Na Vidikovac smo stigli oko podne i imali smo zasluženi odmor, ponovo uz kafu i čaj. Pogled sa Vidikovca seže do Hrvatske.

Nakon odmora od sat vremena krenuli smo nizbrdo zaobilaznim putem. U Dubokovac smo stigli oko 15:30. Ručak je bio planinarski: kuvani pasulj sa slaninom, piće i kolači. Ugođaj je dopunio bend koji je svirao stari dobri rok. Planinari su imali priliku da biraju pesme i da igraju.

Nazad u Banjaluku smo krenuli u 17h.

Tamara Sibinović