Klub nacionalnih manjšin, 22.12.2015

Leto 2015, je za člane Društva Slovencev Triglav Banjaluka bilo uspešno. Končali smo vse planirane programe. Zadovoljni smo.

Mlajše člane našega društva je ob konecu starega leta, prejšnji teden, obiskal dedek Mraz, ki jim je prinesel poln koš knjig in tudi sladic ni manjkalo. Starejši člani so kar brez dedka Mraza 22. decembra 2015. leta v Klubu nacionalnih manjšin proslavili zaključek starega leta. Tokrat se je zbralo precejšnje število članov, predvsem članov Izvršnega odbora, starejših članov našega društva, med katerimi ni manjkalo osemdeset in celo devedeset letnikov. Zavidanja vredni so ti še vedno kremeniti, bistrega duha in veseli Slovenci. Tudi konzul Konzularne pisarne Republike Slovenije Marjan Ristič se je družil z nami.

Predpraznični večer druženja, razgovora, smeha, slišala se je celo kakšna šaljiva pesem, ki je že skoraj pozabljena ter sproščenosti ob dobri kapljici, slanih prigrizkih, okusnih kolačih je za vse kljub pozni uri hitro minilo.

Nataša Kajmaković