V Hotelu "Ćubić" v Glamočanih je 29. oktobra potekal 10. Kviz znanja, ki ga organizira Društvo Slovencev RS "Triglav" za učence slovenskega jezika in so se ga udeležili učenci iz različnih krajev Bosne in Hercegovine, kjer so organizirana slovenska društva.

Tokrat so v kvizu sodelovali učenci iz: Prijedora, Kaknja, Sarajeva, Slatine in Banja Luke. Tema letošnjega kviza je bila: Spoznajmo gozd. Avtorici kviza sta profesorica geografije Oksana Lunić in učiteljica slovenščine Barbara Goršič, ki sta tekmovanje v znanju uspešno izpeljali. Tekmovanja se je udeležilo 8 ekip, ki so zaradi pripravljalnih ur pri dodatnem pouku slovenščine pokazale zavidljivo raven poznavanja gozdnega ekosistema. V finalu sta se srečali najuspešnejši ekipi iz Kaknja in Slatine, Slatinčani pa so na koncu zmagali na jubilejnem 10. tekmovanju. Podpredsednica društva Lenka Debeljak Perušić je vsem udeležencem Kviza podelila tiskana priznanja, najuspešnejšim pa simbolična darila.

Kviz je potekal ob finančni podpori Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, mesta Banja Luka in Ministrstva za izobraževanje in kulturo Republike Srbske.

Mladen Lunić

Prevod Jana Petković