Zenica 4. september 2021.

V Sinagogi mestne galerije v Zenici je grafičarka mag. Tatjana Ratković Bosnić predstavila številnim obiskovalcem, članom slovenskih društev v BiH, mnogim Zeničanom, eminentnim gostom, med njimi je bil tudi veleposlanik Republike Slovenije v BiH Damijan Sedar, svoja nova ustvarjalna dela.

Na razstavi je umetnik Dragan Gačnik s čudovitimi uvodnimi besedami predstavil umetnico Tatajano Ratković Bosnić. Govoril je o različnosti njenega prejšnjega slikarskega opusa ter sedanjo vidno posebnost likovne poetike, njene intimnosti, včasih močno senzibilne, namenjene njej sami, ki je tokrat drugačna, sproščena, čudovita. Tatjanin umetniški dar je poseben. Po Gačnikovih besedah sodijo Tatjanine grafike v sam vrh grafične umetnosti, ne le v BiH, temveč tudi v zamejstvu.

Tatjana Ratković Bosnić je članica Društva Slovencev Triglav Banjaluka. Člani našega društva smo ponosni nanjo in na njeno uspešno likovno delo. Verjamem, da so ponosni na njo tudi ostali člani slovenskih društev širom BiH.

Nataša Kajmaković