26. junija 2018 je bil na rezidenci Veleposlanstva Republike Slovenije v BiH slavnostni sprejem ob obletnici dneva državnosti Republike Slovenije in Slovenske vojske.

V čudovitem ambientu vrta rezidence se je zbralo okoli 400 gostov. Med povabljenimi so bili vodilni predstavniki diplomatskih zborov BiH, predstavniki mednarodne skupnosti, vojaški diplomatski zbor, predstavniki slovenskih podjetij v BiH, gospodarstveniki, predstavniki slovenskih društev v BiH, eminetni kulturni delavci in prijatelji Slovencev. Goste je pozdravila in nagovorila veleposlanica Zorica Bukinac. Častna gostja sprejema je bila slovenska članica EP Tatjana Fajon, ki je v kratkem govoru pozdravila vse prisotne.

Slavnostno vzdušje je ob izbrani hrani in predstavitvenem izboru slovenskih vin in ostalih pijač, kramljalo in uživalo v glasbenem programu orkestra Slovenske vojske. V programu je sodelovala tudi diva sevdaha Amira Medunjanin.

V tem praznično prostorsko urejenem prostoru, kulinaričnem doživetju, glasbi so se vsi povabljeni sproščeno družili. Predstavniki slovenskih društev v BiH, med njimi je bila tudi Nataša Kajmaković, podpredsednica Društva Slovencev Triglav RS Banjaluka, so ugodno druženje iskoristili za pogovor o bodočih programskih načrtih.