19. oktobra 2019. godine u Cerklju na Gorenjskem održan je koncert dva hora koji nose isti naziv DAVORIN JENKO.

Koncert dva hora, Kamernog muškog hora Davorin Jenko i Mješovitog hora Udruženja Slovenaca RS Triglav Banjaluka, održan je u kulturnom hramu Ignacija Borštnika.

Horove ne povezuje samo isti naziv Davorin Jenko, njih povezuje i prethodna veza s Udruženjem Slovenaca Triglav Banjaluka i zajednički koncert koji je održan u maju 2019. godine u Banjoj Luci. Ovoga puta Mješoviti hor Udruženja Slovenaca Triglav vraća posjetu i učestvuje kao gost na koncertu koji je bio dio proslave kojom se obilježava 60. godišnjica hora i Udruženja Davorin Jenko Cerklje iz Gorenjske. Veliki broj posjetilaca okupio se u Kulturnom hramu. U prvom dijelu koncerta nastupio je Kamerni muški hor Davorin Jenko Cerklje. Otpjevali su šest pjesama. U drugom dijelu Mješoviti hor Davorin Jenko iz Banje Luke otpjevao je devet pjesama. Koncert, dostojan pohvale, bio je dobro organizovan. Topao, prijateljski prijem i aplauz nagrada su pjevačima i mladim dirigentima, Neži Križaj i mag. Vanji Topić.

Nakon subotnjeg koncerta, u prelijepom hotelu Jagodić uslijedilo je zajedničko druženje dva društva. Nedjelju su domaćini namjenili nama kako bismo razgledali znamenitosti njihovog mjesta i okoline.

Cerklje, gradić ukrašen obiljem cvijeća, u kojem su se rodile mnoge poznate kulturne ličnosti različitih smjerova - muzika, pozorište, književnost i druge, o tome nam je govorila gospođa Daniela Močnik, daje poseban karakter kulturnom bogatstvu jedinstvenog područja u podnožju Krvavca.